Waregem

De vierde editie van de beurs ‘Autodagen’, die plaats vond in Waregem Expo, lokte meer dan 8000 bezoekers. Blikvanger op de West-Vlaamse voorloper van het echte autosalon in Brussel, was Garage Vergotte die al aan alle edities deelnam.

In 2018 bestaat de garage en het familiebedrijf 85 jaar. Sinds het gezegende jaar 1933 levert Garage Vergotte ‘kwaliteit in service’. Gérard Vergotte startte, aan de Mandel in Wakken, met de verkoop van motorfietsen en Amerikaanse auto’s. In 1948 nam hij de beslissing om samen te werken met D’ieteren Import en leverde de eerste Volkswagen Kever af. Het begin van een mooi en stevig verhaal. In 1958, op 24-jarige leeftijd, begon Norbert Vergotte, met een volledig nieuwe garage in het centrum van Waregem. Tony Vergotte, derde generatie, nam de fakkel over in september 1995 en zorgde tien jaar terug met een nieuwbouw voor een totaalconcept.

Pleidooi voor elektrische of hybride wagens

Op de Autodagen liep Vergotte Garage in de kijker met een stand van liefst 500m2, met een reeks premières en met een opvallend pleidooi voor elektrisch rijden. “Tijdens de voorbije zomer heb ik met het gezin heel wat ‘laad’-ervaring opgedaan in het buitenland, een ware belevenis”, aldus Tony Vergotte. “Met de hybride Audi Q7 E-tron reisden we door enkele West-Europese landen. In de stad reden we elektrisch, op de autosnelweg op diesel. Zelfs in Berlijn kon ik met de laadpas van Cen Energy de batterij van de wagen laden tegen verrekening op de maandelijkse factuur. Op de Kurfürstendamm kon ik zelfs gratis parkeren door elektrisch op te laden.”

Steeds volgens Tony Vergotte ziet de toekomst van de automobiel er veelbelovend uit met elektrische wagens voor het kleine segment, hybride wagens voor gemengd gebruik en wagens op waterstof voor de grote verplaatsingen. “Belangrijk om weten ook is dat elektrische bedrijfswagens kunnen afgeschreven worden  aan 120 procent”, aldus de concessiehouder. “Ook voor alle andere bedrijfswagens, al dan niet hybride, is het nu de moment om aan het fiscaal meest gunstige tarief te rijden gedurende de komende jaren. Zij het enkel geldig voor bestellingen die dit jaar nog geplaatst worden.”

Meer info over de nieuwe autofiscaliteit op www.vergotte.be