HEULE – Textielbedrijf Verilin werd dinsdagavond de grote winnaar van de Henry van de Velde awards. Bedoeling van deze wedstrijd is om beloftevol en hypercreatief talent van eigen bodem in de kijker te plaatsen. Een handvol West-Vlaamse ondernemers kwamen ook opvallend in beeld. 

Het is niet de eerste maal dat Verilin in de schijnwerpers staat op het ‘feest van de creativiteit’. In 2015 was het bedrijf uit Heule ook al eens laureaat. Dit maal wint Verilin  de Henry van de Velde Company Award, zowat de hoogste bekroning voor een bedrijf dat excelleert met zijn design creaties. Veel West-Vlaamser kon het niet worden. Linnen (tafel, bed, gordijnen), topkwaliteit, wereldwijde erkenning, Heule, familiebedrijf, samenwerkingen met kunstenaars en ontwerpers, leveranciers voor onder meer koningshuizen, presidenten en toprestaurants.

Nog andere West-Vlaamse projecten of ondernemers stonden in de kijker, al bleef hun verdienste beperkt tot een nominatie, wat ook al een verdienste op zich is. Werd genomineerd voor de Henry van de Velde Everyday Life Award: de tam tam vuurkorf, een realisatie die tot stand kwam via een samenwerking tussen een ontwerper en een kmo. Ontwerper Bart Van Houcke woont in Waregem en  bedrijf Copain heeft zijn maatschappelijke zetel in Deerlijk. Ook Dirk Wynants (Extremis) werd genomineerd binnen de categorie Henry van de Velde Everyday Life Award. Ontwerpbureau Pilipili uit Kortrijk en Aperi uit Torhout tot slot kregen voor hun samenwerking een nominatie voor de Henry van de Velde Healthcare Award.