De Roeselaarse verzekeringsgroep Nuytten, nog altijd een familiebedrijf, wil sterk groeien met dank aan het segment van de luchtvaart. Volgens CEO Bernard Nuytten (links op de foto) zit er de komende jaren -met focus 2020- een verdubbeling van de omzet in. Nuytten Verzekeringen is al drie generaties lang actief in verzekeringen voor kmo’s, de industrie en particulieren en is daarmee goed voor een portfolio van circa 3 miljoen euro aan commissies. In Roeselare werken er 24 mensen voor de verzekeringsmakelaar.
In 2015 werd de West-Vlaamse makelaar de eerste Belgische speler die erkend werd als zogenaamde Lloyd’s Broker (wereldwijd zijn er zo’n 230). In 2016 kreeg Nuytten ook de volmacht van Lloyd’s om voor hun rekening verzekeringen af te sluiten. Deze accreditatie wordt nu onder meer gebruikt om complexe risico’s te verzekeren, waarmee men zich wil onderscheiden op de markt. Eén van die nichemarkten is de luchtvaartsector.

Het voorbije weekend, op de eerste editie van de Kortrijkse luchtvaartbeurs Skywonder, bemande Nuytten een stand in samenwerking met Pal-V uit het Nederlandse Breda. Beide partners toonden er de zogenaamde vliegende auto, en van origine Nederlands concept dat in het buitenland aan een stille opmars bezig is. Nuytten kreeg van Pal-V de exclusiviteit wereldwijd om de toestellen te verzekeren. “In de luchtvaart kunnen we verzekeringspolissen afsluiten voor alle toestellen met zestig stoelen of minder”, aldus CEO Bernard Nuytten.