KORTRIJK – Vier West-Vlaamse advocaten hebben beslist hun krachten te bundelen en samen een nieuwe associatie op te richten: Lamote Stragier Advocaten. Het kwartet was tot hiertoe aan de slag bij het advocatenkantoor Imposto, maar besliste nu een andere weg in te slaan. Het nieuwe kantoor is gespecialiseerd in fiscaal recht, ondernemingsrecht en bedrijfsovernames.

Stijn Lamote is een geboren Roeselarenaar en Bram Stragier is afkomstig uit Kortrijk. Zij zijn de initiatiefnemers. Beiden hebben een ruime ervaring in hun materies, werken al jaren samen en hebben in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. Ze vestigen hun kantoor aan de Engelse wandeling. Kortrijkzaan Simon Deryckere en de uit Waregem afkomstige Marie Verhelst stappen mee in bij Lamote Stragier. Valerie Vandemaele zorgt voor de administratieve ondersteuning.

Stijn Lamote is sinds 2002 verbonden aan de Kortrijkse balie. Bram Stragier maakte er een jaar eerder (2001) zijn opwachting. Ze hebben zich, naast hun diploma rechten, allebei gespecialiseerd in bijkomende opleidingen.

Lamote Stragier toont zich van meet af aan ambitieus. Het kantoor heeft al meteen een aantal vacatures ter beschikking. Zo wordt er al meteen een oproep gelanceerd aan stagiairs om zich aan te sluiten. Er wordt meer bepaald gezocht naar een specialist fiscaliteit en naar iemand met interesse in ondernemingsrecht.