BRUGGE – Ook dit jaar zetten de 14 West-Vlaamse JCI afdelingen hun schouders onder de 7de editie van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer. Het event gaat  door op donderdag 29 maart 2018, Site Oud Sint-Jan te Brugge. De vier finalisten werden inmiddels bekend gemaakt: Laurent Valcke, Robin Maes, Lorenzo Deceuninck en Sofie Vandenbriele. Opvallende vaststelling: de appel valt nooit ver van de ouderlijke boom.  

19 kandidaturen werden ingediend. In samenwerking met consultancykantoor Vandelanotte uit Kortrijk kozen de voormalige winnaars van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer uiteindelijk de 4 finalisten. In willekeurige volgorde gaan naar de finale: Lorenzo Deceuninck van LDM Moving & Handling uit Staden, Sofie Vandenbriele van Bulik Standbouw uit Izegem, Wevelgemnaar Laurent Valcke van O’Learys en Robin Maes van de MR Group uit Kortrijk.

De commissie die dit jaar wordt voorgezeten door de afdeling van JCI Houtland onder leiding van Jonas Maes organiseert de award en leidt het gehele traject van sponsoring tot jurering in goede banen. “Het was onze bedoeling om dit jaar meer te bieden dan enkel de awardshow”, aldus Maes. “Ik ben blij dat we er in geslaagd zijn kandidaten, sponsors, jury en JCI meermaals samen te brengen wat het ondernemerschap tussen de stakeholders alleen ten goede komt.”

De jury die uiteindelijk de finalist kiest wordt samengesteld uit ondernemende West-Vlamingen, elk met een specifieke achtergrond. Juryvoorzitter Francis Van Eeckhout (Deceuninck) zal samen met zijn jury de kandidaten toetsen aan de pijlers die aan de basis liggen van JCI: individu, gemeenschap, internationalisme en business.