Met hun start-ups Vinta! (aankoopbegeleiding voor vastgoed) en Henry Houser zien oprichters Hendrik Tanghe en Eline Geers mogelijkheden over heel Vlaanderen. Beide jonge bedrijven zijn elk op hun manier actief in de vastgoedmarkt.

Henry Houser is amper een jaar oud en heeft nu al een bijhuis geopend in Antwerpen. “De succesrijke take off van Vinta! heeft de geboorte van Henry Houser in de hand gewerkt”, vertelt het Kortrijkse echtpaar.” Met Vinta! profileren Tanghe-Geers zich als adviseurs bij de aankoop van een woning. Kopers van vastgoed zijn soms behoorlijk blind. De objectieve analyse van derden, bijeengeschreven door Vinta!, moet die figuurlijke blindheid tegengaan. “Vinta! was dus niet actief als verkoopmakelaar en toch kregen we vragen van klanten -voor wie we de analyse uitvoerden-  om hun oude woning toch ook maar te koop aan te bieden”, aldus Hendrik Tange die eerder met advies aan de wieg stond van de groep rond Dewaele, vooraleer zelfstandig te beginnen. “Zo is Henry Houser ontstaan als een vastgoedkantoor. Toch willen we ons op diverse wijzen onderscheiden van andere kantoren. Zo heeft Henry Houser geen winkelpand met vitrine in het stadscentrum. We opteren puur voor het formele circuit en dit via digitale weg. Anders dan veel andere vastgoedkantoren gaan we voor een totale en radicale transparantie omtrent de huizen die we aanbieden. Potentiële kopers komen letterlijk alles te weten via de website die voor elke woning individueel ontwikkeld wordt. Zo krijgt elke woning een eigen url. Zo slagen we er met Henry House in om deals snel en efficiënt te beslechten. Transparantie leidt naar vertrouwen, zoveel is duidelijk.”

Bijhuizen

Henry Houser heeft voor een 35-tal huizen reeds de beste koper gevonden. Eline Geers en Hendrik Tanghe zijn ervan overtuigd dat hun beide concepten -Vinta! en Henry Houser- nog heel wat groeipotentieel heeft buiten de eigen regio, de streek rond Kortrijk zeg maar. In Waregem en Brugge kwamen er al zusjes bij voor Vinta! en in Antwerpen heeft Henry Houser al een bijhuis geopend met een lokale vastgoedmakelaar in de persoon van Christophe De Boungne. “We geloven dat we op termijn in alle Vlaamse provincies een uithangbord kunnen hebben”, aldus Hendrik Tanghe. “Het volstaat partners te vinden met wie het over de hele lijn klikt.”