Liefhebbers van uitmuntende koffie in alle soorten kunnen voortaan ook terecht in Brugge. De Kortrijkse speciaalzaak Viva Sara heeft een bijhuis geopend in het Brugse Zilverpand. Viva Sara biedt er het hele spectrum aan: slow coffee, latte art, en ga zo maar door. Het concept is dubbel: je kan er langs gaan om meteen te consumeren of je kan er langs gaan om, net zoals in een klassieke winkel, koffie aan te kopen. In beide gevallen krijg je er de geur van lekkere koffie gratis bij.

Viva Sara is een familiebedrijf dat is opgericht in 1987 door Fernand en Catherine Deprez onder de toenmalige naam Koffiebranderij Deprez. Met de koffiebranderij te Vichte waar tot op de dag van vandaag koffie gebrand wordt. Met de opening van het Kortrijks koffiehuis (nu op de Grote Markt) werd het koffiemerk Sara gelanceerd. In de jaren negentig maakten zowel Bart als Peter hun intrede in het bedrijf. Zij leerden de kneepjes van het vak door hun studies in combinatie met de expertise van hun vader, meesterkoffiebrander Fernando.

In het jaar 2000 verhuisde de koffiebranderij naar het nieuwe industriegebied te Vichte. Sindsdien is de koffiebranderij en theepakkerij daar gevestigd. Met de verhuis kwam er ook een wijziging in de naam: Sara werd Viva Sara. Een zestal jaar later lanceerde Koffiebranderij Deprez twee nieuwe merken. Viva Laura en Viva Lena. Viva Laura is de exclusieve luxe chocoladelijn. Viva Lena is de betere confiserie. Na verloop van tijd beslisten Fernand en Catherine om een stapje achteruit te zetten. Zij lieten het algemeen beleid over aan hun twee zonen. Toch zijn zowel Fernand als Catherine steevast aanwezig om Viva Sara te blijven ondersteunen. In de afgelopen decennia is Viva Sara uitgegroeid tot een waar koffie en thee imperium.