VIVES en Howest bouwen aan de toekomst

00HANTAL 6a

Hogeschool VIVES is deze week begonnen met de bouw van een nieuwe vleugel voor het studiegebied “Handelswetenschappen & Bedrijfskunde” op de campus Kortrijk (zie maquette). De “business school van de toekomst”, zoals VIVES het noemt, zal drie bouwlagen tellen met ruimte voor onder meer  computerlabo’s en –lokalen, leslokalen, een taallabo, aula’s en vergaderzalen. In 2001 telde HANTAL, het studiegebied Handelswetenschappen & Bedrijfskunde op campus Kortrijk, 957 studenten. Op vandaag zijn er dat maar liefst 1 560 studenten. In totaal is er zelfs sprake van 2.134 studenten, inclusief de studenten toegepaste informatica, wellbeing & vitaliteitsmanagement en afstandsonderwijs.

Omdat al deze studierichtingen -met focus op ondernemerschap- uit hun voegen barsten, drong de uitbreiding, goed voor 2.000 vierkante meter bijkomend,  zich op. De nieuwbouw zou tegen 1 februari 2017 klaar moeten zijn. Hogeschool VIVES telt ruim 1 200 personeelsleden, 13 000 studenten en campussen in zes West-Vlaamse steden (Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout).

Ook Howest (vier campussen verspreid over Kortrijk, Brugge en Oostende) loopt met bouwplannen rond. Zopas kreeg het een bouwvergunning voor de uitbreiding van de Kortrijkse campus aan de Graaf Karel de Goedelaan. De andere campus, aan de De Rudderlaan, gaat dicht zodat alles geconcentreerd wordt op één nieuwe centrale campus. Aan de bouw van de nieuwe campus met 11.000 vierkante meter oppervlakte, hangt een prijskaartje van 20 miljoen euro. Howest telt 5.800 studenten, of minder dan de helft van VIVES. (KC)