Een nieuwe lente, een nieuw geluid en dat hebben ze bij de hogeschool VIVES goed begrepen. VIVES opent dinsdag op campus Kortrijk “The Cloud”, een nieuwe en zesde vleugel voor het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde. In haar hypermoderne infrastructuur wil de business school of the future creativiteit uitlokken en technologische uitdagingen opzoeken en trotseren. Wie ooit op Hogeschool VIVES (vroegere KATHO) bedrijfs- of officemanagement studeerde, kent begrippen als Hantal I, Hantal II, enzovoort. De nummering slaat op de gebouwen die op de campus Hoog-Kortrijk als betonnen iconen oprezen in de loop van de voorbije vijftig jaar. Tien jaar lang sloeg de naam Hantal VI op een nabijgelegen café, maar de voorbije maanden kwam daarin verandering. Trots prijkt een nieuwe zesde vleugel boven alle gebouwen op de campus uit.

Voor de officiële opening op dinsdag 21 maart 2017 heeft VIVES zo’n 300 betrokkenen uitgenodigd. Tijdens een academisch gedeelte geven enkele prominenten die avond hun visie op de rol van een hogeschool in dit snel evoluerende tijdperk. Het belang van professionele bachelors HW & B (handelswetenschappen en bedrijfskunde) voor het werkveld, kan niet worden ontkend. Uit bevragingen blijkt dat 40 procent van de laatstejaars HW &B van VIVES een contract op zak hebben voor eind juni. 95 procent van de afgestudeerden vindt werk binnen de drie maanden na afstuderen. Zowel studiegebiedsdirecteur Johan De Langhe als minister van Onderwijs Hilde Crevits willen dit gegeven benadrukken en uitdiepen naar het belang van het hoger onderwijs in het algemeen.

Om de technologie in het nieuwe gebouw in de verf te zetten, beloven de organisatoren van de avond, studenten eventmanagement op VIVES, een state-of-the-art spektakel tijdens de openingsceremonie. De studentenclub Mercurius, die ook haar 50-jarig bestaan viert, verwelkomt de gasten muzikaal aan het gebouw. Architect Johan Bosschem geeft wat inside-information mee en dan is het tijd voor de druk op de knop door VIVES-voorman Joris Hindryckx en minister van Onderwijs Hilde Crevits: prominenten lanceren de indrukwekkende kick-off van de business school of the future.