VIVES organiseert eerste Light-Up café rond virtual reality

light-up-cafeTijdens deze donkerste dagen van het jaar kan je maar beter het licht volop doen schijnen. Met dat idee in het achterhoofd, organiseert de cel “Onderzoek” van Vives vrijdag aanstaande een eerste Light-Up café in Kortrijk. De bedoeling kan niet nobeler zijn: docenten, onderzoekers, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en alle geïnteresseerde collega’s uit eigen huis, laten brainstormen rond één bepaald thema.

Voor het eerste café, op vrijdag 16 december 2016 van 16-18 uur, duikt het Light-Up café onder in de zogenaamde virtuele wereld (VR), waarbij onder meer de mogelijkheden van VR in het onderwijs van nabij worden bekeken. Wannes Vanspranghe, zaakvoerder van de start-up Around Media komt zijn verhaal brengen. Around Media realiseerde op één jaar tijd een indrukwekkende groei van 2 naar 12 medewerkers.
Onderzoekers luchtvaart en experten simulatieonderwijs uit de opleidingen gezondheidszorg bevestigden reeds hun aanwezigheid. De toepassingen van virtuele realiteit zijn immers eindeloos. Deelname is gratis. Last-minute aansluiten kan nog, maar bij voorkeur vooraf aanmelden. Het café wordt, hoe kan het anders,  afgesloten met een drankje en een versnapering. (KC)

Info en inschrijvenwww.vives.be/activiteiten/light-it-caf%C3%A9-herfsteditie of mailtje naar matthias.malfrere@vives.be