De nieuwe wet rond de tienjarige aansprakelijkheid en het nieuwe wetsvoorstel rond een verplichte dekking beroepsaansprakelijkheid hebben Vivium aangezet tot een nieuw product BA Bouw waarop toekomstige verplichte verzekeringen gemakkelijk kunnen aansluiten.

The perfect match

Hoewel Vivium ook verzekeringen voor particulieren aanbiedt, maakt de professionele markt voornamelijk de doelgroep van deze verzekeringsmaatschappij uit. Via een netwerk van onafhankelijke makelaars richt Vivium zich tot zelfstandige ondernemers en KMO’s, tevens de doelgroep van ‘Made in’. Niet verwonderlijk dat Vivium op 1 september 2017 dan ook partner is geworden van ‘Made in West-Vlaanderen’ en ‘Made in Antwerpen’.

Snel schakelen

Vivium behoort tot de P&V Groep, een puur Belgische verzekeringsgroep. De verzekeringsmaatschappij volgt evoluties en wetgeving in diverse sectoren op de voet en heeft bijgevolg veel expertise in huis. Als eerste bracht de maatschappij in het voorjaar 2016 een verzekering voor professionele drones uit.
Op 1 juli lanceerde Vivium de nieuwe aansprakelijkheidsverzekering BA Bouw op maat van de bouwsector.

BA Bouw aansprakelijkheidsverzekering

Sarah Bultynck, Senior Underwriter Liability bij Vivium: “De bouwsector is een complexe sector met verschillende risico’s en bijgevolg heel wat mogelijke dekkingen. N.a.v. de nieuwe wet rond de tienjarige aansprakelijkheid en het nieuwe wetsvoorstel rond een verplichte dekking beroepsaansprakelijkheid, hebben we ons aanbod in de bouw herbekeken wat leidde tot een nieuw product BA Bouw waarop toekomstige verplichte verzekeringen gemakkelijk kunnen aansluiten.”

De polis BA Bouw bevat een aantal baanbrekende dekkingen. “Ik denk bijvoorbeeld aan schade door omvallende bomen op een grond die in bezit is van een bedrijf, of nog een machine die onverwacht stilvalt op de werf, waardoor de aannemer een werfachterstand oploopt en een boete krijgt”, verduidelijkt Sarah Bultynck. “Het is een complete verzekering waarin ook maatwerk nog steeds mogelijk blijft.”

Meedenken op maat van de klant

Als verzekeringsmaatschappij organiseert Vivium geregeld focusgroepen, enerzijds met verzekeringnemers en anderzijds met makelaars.
“Het is voor ons heel belangrijk om naar beide partijen te luisteren. Onze verzekeringsoplossingen worden via een hecht netwerk van meer dan duizend onafhankelijke makelaars verkocht aan hun klanten. Vivium gelooft sterk in de toegevoegde waarde van de makelaar en zijn adviserende rol in de complexe verzekeringsmaterie”, benadrukt Marc Simons, commercieel directeur van Vivium Verzekeringen.