BRUGGE – Er is in de transportwereld veel te doen over ladingen in vrachtwagens, die beginnen te schuiven en zo ongevallen kunnen veroorzaken. Vlamytal uit Brugge heeft hiervoor naar eigen zeggen de oplossing met de ‘Vlamygrip’.

Het Brugse bedrijf Vlamytal is gespecialiseerd is in de industriële behandeling en afdekking van oppervlakken. De nieuwe toepassing onder de noemer Vlamygrip laat toe om iedere vrachtwagen en trailer lading zeker te maken, dankzij het aanbrengen van een deklaag in polyurea. “Vlamygrip vermijdt niet enkel dat ladingen beginnen te schuiven, het absorbeert eveneens het lawaai zodat het transport en laden/lossen kan verlopen zonder geluidshinder”, aldus zaakvoerder Philip Vlamynck.  

Sinds kort zijn er nieuwe (Europese) regels van kracht in verband met vrachtwagenladingen. Er zal ook meer en meer op gecontroleerd worden, met mogelijk ook hoge boetes. Door het aanbrengen van een antislipvloer, wil Vlamytal er voor zorgen dat het laadoppervlak van vrachtwagens, trailers, bestelwagens en allerhande voertuigen stabiel worden vervoerd. Philip Vlamynck, zaakvoerder van Vlamytal legt uit: “De nieuwe regelgeving wordt een hot topic, omdat er een wijziging in de wegcode van kracht wordt met betrekking tot de voorwaarden voor een veilig wegvervoer en het veilig laden en vervoeren van goederen. Vlamygrip draagt bij tot een veilig transport, doordat  ongevallen door schuivende ladingen zo vermeden worden, en biedt zo een betrouwbaarder alternatief voor de vervelende antislipmatten, die snel verslijten en vaak zoek raken.”