Met de uVoorpagina Kere ekje wereitgave “Kere ekje were, of bluf plak’n in West-Vloandern” wil Voka West-Vlaanderen onze provincie meer dan ooit voorstellen als een aantrekkelijke werkregio aan jongeren. De bedoeling is overduidelijk om de braindrain tegen te gaan. Meer en meer jongeren trekken weg uit de provincie. Ze studeren (verder) in Gent, Leuven, Brussel of Antwerpen, en keren vaak nooit meer terug. Net terwijl de werkloosheidsgraad in West-Vlaanderen zo laag ligt en steeds meer bedrijven moeite hebben om gekwalificeerde krachten te vinden, komt deze actie precies op tijd. Gehoopt wordt dat de West-Vlaamse jongeren gestimuleerd worden om hier te blijven of om terug te keren naar hun roots. Dit kan alleen door hen te tonen welke kansen hier voor het rapen liggen. West-Vlaanderen is en blijft een aantrekkelijke regio om te wonen en te werken, maar we moeten het meer vertellen, aldus Voka.

In het opgesmukte blad “Kere elje were/bluf plak’n in West-Vloanderen”(vroeger onder de titel “Ondernemers zoekt talent”) worden West-Vlaamse bedrijven voorgesteld en valt er ook een en ander te vernemen over concrete vacatures, vakantiejobs en stageplaatsen. Van voedings- en maakindustrie over technologie en  IT naar transport en consultancy, van kleine tot grote bedrijven, van lokaal actief tot internationale wereldtop, het magazine “Kere ekje were” wil bewijzen dat er in West-Vlaanderen heel wat leeft.

Het magazine zal in april voor het eerst verschijnen als bijlage aan het Voka-magazine “Ondernemers”. Daarnaast zal ook de onderwijswereld in en buiten de provincie met het aanbod kunnen kennis maken. De nieuwe uitgave zal ook worden begeleid via opvallende displays en posters op strategische plaatsen in scholen en beurzen. Ook digitaal zal alle informatie beschikbaar zijn. (KC)

 

info: https://www.voka.be/west-vlaanderen/nieuws/2016/kere-ekje-were-toont-west-vlaamse-studenten-de-troeven-van-onze-regio/