Investeren in een degelijk gezondheidsbeleid draagt bij aan een lager absenteïsmecijfer, alsook stabiele of zelfs dalende personeelskosten. Maatwerkbedrijf WAAK uit Kuurne voegt daarom de daad bij het woord met enkele opvallende acties. Vanuit de overtuiging dat een goede, stabiele gezondheid van de werknemers, mentaal en fysiek, van groot belang is voor de organisatie.

Ook dit jaar werden opnieuw drie actieweken uitgewerkt, waarbij we aan de hand van laagdrempelige activiteiten en acties, onze medewerkers willen bewust maken van het belang van een goede gezondheid, aldus Waak. Tijdens de Week van de Geestelijke Gezondheid werden de medewerkers gewezen op het belang van
een goede mentale gezondheid en weerbaarheid. Aan de hand van flyers, een fotobox, een complimentenmuur, een tafelgoochelaar tijdens de middagpauzes en een WAAK-happy-100, gingen de medewerkers elke dag blij gemutst naar huis.

De actie ging verder dan alleen maar bewegen. Er werden ook gezonde en seizoensgebonden recepten uitgedeeld en er is extra fruit aanwezig, Daarnaast konden de medewerkers over de middag deelnemen aan een leuke lunchwandeling en was er ook plaats voor een hometrainer competitie. Alle acties werden in schoonheid afgerond met de WAAK-werknemers, maar ook met buren, vrienden, sympathisanten, kennissen en familie. Kortom: de hele sensibiliseringsactie werd een schot in de roos, zowek voor werkgever als voor werknemer.