OOSTROZEBEKE – Voor familiebedrijf Waelkens – leverancier van vlaggen en allerlei promotiemateriaal – zorgde het WK voor een bijkomende boost. Als u ergens de Belgische driekleur ziet wapperen, is de kans groot dat ze uit Oostrozebeke komt. “Een groot tornooi als het WK zorgt alvast voor heel wat bijkomende bestellingen”, aldus Benedikt Waelkens. “En jawel, daar zitten ook wel wat speciallekes tussen.”

Wie in West-Vlaanderen vlaggen zegt, denkt meteen aan Waelkens. Het familiebedrijf bedrijf heeft een traditie om u tegen te zeggen, want de roots situeren zich in 1926. Vandaag is het incontournable als het gaat om de productie van vlaggen, banners, spandoeken, displays, panelen enzovoort. Over de generaties heen is de KMO altijd onafhankelijk gebleven.

De organisatie van het WK Voetbal in Rusland zorgde alweer voor een bijkomende boost, druk op de productie en omzetstijging”, aldus Benedikt Waelkens die samen met zijn broer David de zaak leidt in de vierde generatie. “Eén van de mooiste bestellingen kwam ongetwijfeld van Jupiler dat zijn naam voor de gelegenheid omzette in Belgium. Voor Jupiler hebben we alle spandoeken, vlaggen en typho’s mogen leveren. De spandoeken alleen al zorgden voor een bestelling van 80 kilometer lang. Ook Bockor (brouwerij Vander Ghinste) kwam langs en vroeg bedrukt promotiemateriaal met de naam Bockor in het Russisch. Rafina uit Lauwe, toeleverancier aan slagerijen, plaatste ook een grote bestelling, naast zoveel anderen. Zelfs uit Frankrijk kwamen heel wat bijkomende bestellingen voor hun tricolore vlag.”

Het bijzonderste order kwam allicht van Belgium Trucks & Trailers (BTT) uit Ardooie. “Zij vroegen ons last minute aub een vlag te maken van negen meter op negen meer voor de halve finale in Sint-Petersburg”, vertelt Benedikt Waelkens. “Tussen het binnenlopen van de bestelling in Oostrozebeke, op maandagmorgen, en de levering in Sint-Petersburg nota bene, lag amper twaalf uur verschil.” Flexibiliteit, zei u? West-Vlaamse bedrijven weten er alles van.