Waregem krijgt er (eindelijk) een nieuw hotel bij

Waregem XpoOp de braak liggende gronden naast Waregem Xpo en aan de overzijde van het Regenboogstadion wordt er een hotel gebouwd. Waregem heeft bepaald geen overschot als het over hotelaccommodatie gaat. De investering is dus meer dan welkom. Het Waregemse stadsbestuur liet weten dat er naast een nieuw hotel ook nog sprake is van de aanleg van nieuwe parkeerterreinen en drie nieuwe woontorens. Het architectenbureau Goedefroo & Goedefroo uit Wielsbeke is al enkele jaren de gepriviligeerde partner van het stadsbestuur bij de facelift van de hele site op en rond het Regenboogstadion. Het minst wat kan gezegd worden: het zijn grootste plannen.

De opvallendste nieuwigheid is de komst van een hotel. “Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan laat de bouw van een hotel toe”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). Het hotel zou op een deel van de parking voor Waregem Expo komen. Het aantal parkeerplaatsen, zo’n 120, dat daardoor verloren gaat, wordt echter meteen gecompenseerd door het hotel “op poten” te zetten, met daaronder een parking. Maar eerst staan de bouw van drie woontorens en een groot winkelcomplex op de agenda. Voor al die drie projecten is het stadsbestuur aan zet.

De opbrengst van de gronden waarop het hotel, de winkel en de woongelegenheden komen, mag door voetbalclub SV Zulte Waregem gebruikt worden voor de renovatie van het Regenboogstadion. (KC)