Waregem opent nieuw huis voor starters op voormalige site van Bekaert Textiles

waregem-t-werkpandStarten is in, en dus is er ook behoefte aan voldoende infrastructuur voor beginnende ondernemers. De voorbije dagen kreeg Waregem waar het om vroeg: een nieuw startershuis onder de vrij toepasselijke noemer ’t Werkpand”. Het huis werd ingehuldigd en opgenomen in het provinciale netwerk van startersinfrastructuur. ’t Werkpand Waregem is één van de zeventien startersinfrastructuren geëxploiteerd door de POM en Ondernemerscentra West-Vlaanderen waar jonge ondernemers vanaf de start tot en met vijf jaar ondernemerschap aan toegankelijke voorwaarden een kantoor of atelier kunnen huren. “Er was al langere tijd nood aan geschikte infrastructuur in deze regio,” aldus Jean de Bethune, gedeputeerde Economie. “We zochten al een tijdje naar een locatie en uiteindelijk vonden we via Leiedal een geschikte plaats voor ons pand op de huidige kmo-zone Groenbek, op de voormalige site van Bekaert Textiles.”, vertelt Jean de Bethune, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM West-Vlaanderen.

’t Werkpand Waregem telt vier identieke ateliers van 216 m² met een bureauruimte van 20m². Elk atelier beschikt nog over een ruimte boven het kantoor die als opslag- of extra kantoorruimte kan ingevuld worden. De site herbergt ook een gemeenschappelijke ruimte die de huurders als vergaderzaal of polyvalente ruimte kunnen gebruiken. Momenteel is er al één atelier verhuurd aan Fesko, het schrijnwerk bedrijf van Waregemnaar Hannes Snoeck. De provinciale Actie voor Starters zorgt niet alleen voor materiële ondersteuning in de vorm van huisvesting, ook inhoudelijk worden jonge ondernemers met raad en daad bijgestaan. De waaier aan activiteiten die via samenwerking met diverse partners georganiseerd wordt, is heel divers. Zowel infosessies met de nodige tips & tricks, netwerkmomenten rond een specifiek thema, individuele begeleiding door coaches met expertises in diverse domeinen als opleidingen op maat staan op het programma. Naast het basispakket voordelen en ondersteuning krijgen toekomstige huurders van ’t Werkpand Waregem ook een opvolgingstraject voorgeschoteld waarbij de huurder tijdens het eerste jaar drie keer een follow-up gesprek met het team van Actie voor Starters krijgt.

Het ontwerp van ’t Werkpand Waregem is een realisatie van architectenbureau Office Kersen Geers David Van Severen. De vlotte uitvoering van de werken was in handen van algemeen aannemer Beeuwsaert Construct uit Ledegem. Met het strategisch plan West Deal wil de POM West-Vlaanderen, in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen zorgen voor de economische transformatie van West-Vlaanderen. De West-Vlaamse economie via een uitgekiend startersbeleid van de nodige verse zuurstof voorzien, blijft een prioriteit van het provinciaal bestuur. (KC)      

Info: www.actievoorstarters.be of www.twerkpand.be