Tijdens de Week van de Mobiliteit wil de Waregemse garage Vergotte zich niet onbetuigd laten. Dat zegt bedrijfsleider Tony Vergotte. Zopas leverde de dealer zes Passats en drie Golfs aan het Oost-Vlaamse bedrijf NFM Cramet uit Kruishoutem. Garage Vergotte focust zich, als partner in mobiliteit, volop op de fleetmarkt, aldus de zaakvoerder. Voor de hybride en elektrische wagens liet Garage Vergotte, zowel voor Volkswagen als Audi,al laadpalen plaatsen met telkens een vermogen van 2 x 22 KwH. Dit gebeurde in samenwerking met CenEnergy.

Het nieuwe wagenpark van NFM Cramet komt er niet toevallig. Het bedrijf is zelf begaan met duurzaamheid als specialist in de recuperatie, de recyclage en het opnieuw industrieel bruikbaar maken van zink. Daarom wordt nu ook in de fleetkeuze resoluut geopteerd voor plug-in hybride wagens. Jean Gouverneyre, managing director van NFM Cramet, geeft tekst en uitleg. “Als B2B-bedrijf zijn wij actief bezig in de recyclage. Duurzaamheid staat bovenaan onze prioriteitenlijst en we willen die filosofie ook doortrekken tot in de samenstelling van ons wagenpark. Deze GTE’s staan garant voor een lage CO2-uitstoot en ook de emissie van kwalijke gassen is beperkt.”

Volgens Gouverneyre laten de GTE’s toe dat de gebruikers, die allen in een straal van 30 kilometer van het bedrijf wonen, elektrisch naar en van het werk rijden. De auto’s kunnen ofwel thuis of op het bedrijf worden opgeladen. Door de verbrandingsmotor is het ook mogelijk dat de auto’s voor langere afstanden worden gebruikt. De auto’s zullen jaarlijks dertigduizend tot zestigduizend kilometer rijden. Gouverneyre benadrukt dat de GTE’s belangrijk zijn voor het imago van het bedrijf. Bijkomende bonus is het fiscale voordeel die deze plug-in hybriden opleveren. Ook de keuze voor Volkswagen is niet toevallig. NFM Cramet had in het verleden al positieve ervaringen met Volkswagen en de Garage Vergotte. “Ook willen we bij NFM Cramet bewust kiezen voor Europese producten,” aldus Gouverneyre.

gy.

 

 

!!!onderschrift

 

Tony Vergotte (foto rechts), bedrijfleider van het Volkswagen dealership in Waregem, overhandigt de sleutels aan Jean Gouverneyre (foto links), managing director van NFM Cramet.

Foto DVO