De Antwerpse voetbalvereniging Beerschot  Wilrijk heeft zijn VIP-salons in een nieuw kleedje gestoken en koos daarbij voor de COREtec® vloeren van het Waregemse USFloors. Het bedrijf van de broers Dossche werd zowat een jaar terug gekocht door de legendarische Amerikaanse tycoon Warren Buffett. Precies omdat de verkoop van COREtec zo’n hoge vlucht nam. 

COREtec is zowat het innovatie paradepaardje van de broers Dossche. Het is een vloerbekleding die anders is dan het klassieke parket, laminaat, vinyl of het nu sterk in opmars zijnde LVT. Het inmiddels wereldwijd gepatendeerde COREtec ziet er uit als een andere houten vloer, maar brengt een unieke combinatie van een PVC-toplaag op een watervaste laag samengesteld uit kalksteen, bamboestof, opnieuw PVC en al of niet een onderlaag van kurk. Dat zorgt voor een sterke en kwalitatieve vloer met bijzondere eigenschappen. Sinds de lancering in 2013 steeg de omzet van Coretec zienderogen: van 10 miljoen euro in 2013 naar 40 miljoen euro in 2014, 160 miljoen euro in 2015 en 320 miljoen euro in 2016. Moment waarop Warren Buffett met de broers Dossche aan tafel ging zitten.

Ook Beerschot Wilrijk koos nu bij de renovatie van de salons voor het aanbod van USFloors. Zegt Gunther Dieltjens van voetbalclub Beerschot-Wilrijk: “In een voetbalstadion en de daarbij horende infrastructuur gaan regelmatig events door en dus is het belangrijk dat de vloer makkelijk reinigbaar is. De voornaamste voordelen van het product voor Beerschot? COREtec® vloer mag geplaatst worden op een bestaand tapijt en de COREtec® vloer maakt veel minder lawaai bij het bewandelen dan een klassiek laminaat parket. Een paar honderd personen per wedstrijd lopen toch elke keer opnieuw over die vloer, en dan heb je goede kwaliteit nodig.”

USFLoors richt zich met dit aanbod alleen tot de vakmensen en belevert dus geen particulieren.