Elise en Delphine Dewinter, twee zussen afkomstig uit Waregem, hebben naar eigen zeggen een heuse ondernemersdroom: met het merk Jean D’Arcel meer en meer een autoriteit worden op het vlak van skincare. “Jean D’Arcel Cosmétique is een Duits familiebedrijf dat al bijna 60 jaar bestaat”, vertellen de zussen. “Ontstaan uit de traditie van de Franse cosmetica en verder ontwikkeld in Duitsland met innovatieve en constante vernieuwingsdrang, beoogt Jean  D’Arcel het behoud van de schoonheid door middel van perfecte verzorging. Of zoals we het zelf graag verwoorden: onze producten hebben de Duitse kwaliteit met de Franse flair.”

Elise en Delphine Dewinter (Delise Cosmetics) hebben sinds 2015 een groothandel waarmee ze exclusiviteit hebben voor Jean D’Arcel in België, Luxemburg en Frankrijk. België is voorlopig nog de belangrijkste markt. Het aanbod wordt nu nog uitsluitend geleverd aan schoonheidsspecialisten. Omdat de groothandel -annex opleidingscentrum- aan het Kortrijkse Overbekeplein stilaan te klein wordt, is het de bedoeling de zaak in 2018 te verhuizen naar de Kortrijksesteenweg te Beveren-Leie (Waregem), waar de zussen hun intrek zullen nemen in het huidige pand van restaurant De Grand Cru. “Dit pand is qua uitstraling, qua ligging, qua grootte en nog zo veel meer, ideaal voor ons”, aldus Elise en Delphine Dewinter. “Daarom plannen we daar ook vanaf volgend jaar een schoonheidsinstituut te openen naast onze groothandelsactiviteiten.”

De Grand Cru van uitbaters Frank Wouters en Marianne Tytgat (zie foto) was een bijzonder populair restaurant bij ondernemers. In september sluiten de deuren.