WAREGEM – Ter gelegenheid van de sponsormeeting van ‘Waregem Koerse’ kwam de organiserende Koninklijke Waregemse Koersvereniging nog met een primeur. Naast de hippische hoogdag van ‘Waregem Koerse’ wil de vereniging haar infrastructuur verder optimaliseren via ‘Horsetown Events’.

Na het realiseren van de gloednieuwe infrastructuur in de zomer van 2016 op de Hippodroom te Waregem heeft Koninklijke Waregemse Koersvereniging vzw haar vertrouwen bevestigd in ‘Horsetown Events’ die zal instaan voor de organisatie van extra events in en op de Hippodroom.  Op deze manier kan de Koninklijke Waregemse Koersvereniging vzw haar maatschappelijk doel en het verantwoord maatschappelijk inzetten van haar middelen realiseren.

De keuze viel op een dynamisch trio dat reeds sterk actief is in Waregem: Essevee / Ballroom (organisator van voetbalwedstrijden en events in het voetbalstadion), Fairs & Events Waregem (organisator van beurzen en events voornamelijk in Waregem expo) en Gourmet Invent/EEB  (vaste catering partner voor ‘wining & dining’ op hoog niveau). Onderling zijn de drie partners er van overtuigd dat hiermee een winnend trio aan de start komt. Het team van drie partners ziet in HippoLoggia een complementaire infrastructuur die aan hun locaties wordt toegevoegd. De partners beogen een kwalitatieve en gezamenlijke exploitatie gesterkt door hun aanvullende commerciële netwerken. Paul Vandenbosch die reeds jarenlang actief is in de sponsorwerving voor de Koersvereniging blijft eveneens betrokken als contactpersoon voor de nationale accounts die een voorkeur hebben voor Waregem als locatie voor hun events.

Open deur

De events die in HippoLoggia kunnen zowel in de B2B sfeer (seminaries, (jaar)vergaderingen, personeelsfeesten) als in de privé aangelegenheden (huwelijksfeesten, jubilea, babyborrels) plaats vinden. Naargelang het soort event hebben de ruimtes afzonderlijk een capaciteit vanen 150 tot 550 personen. Bij het samenvoegen van verschillende ruimtes kunnen tot meer dan 1.500 personen terecht in HippoLoggia. Inmiddels kregen de verschillende ruimtes op de eerste en derde verdieping een naam toegewezen die refereert naar een ras of vachtkleur van een paard: Henson, Hackney, Pinto en Palomino. Alle ruimtes bieden via het balkon buitenmogelijkheden en een wijdse blik over de renbaan. Op 12 januari zet HippoLoggia zijn deuren open voor alle bedrijven uit de regio en  event- en organisatiebureaus uit Vlaanderen. Men kan een kijkje komen nemen wat deze gloednieuwe infrastructuur in petto heeft en proeven van de exquise catering.

foto: Piet Eggermont