Sinds 1 januari 2017 staat Hans Dobbelaere aan het roer van het adviesbureau WES (West-Vlaams Economisch Studiebureau) “research & strategy”. De in Brugge wonende Dobbelaere kan als consultant bogen op een uitgebreide internationale ervaring met transities en change management bij concerns en overheidsinstanties. De voorbije zeventien jaar was hij als general manager aan de slag bij het internationale consultancy bedrijf Quint Wellington Redwood en doceert ook aan meerdere universiteiten, waaronder die van Leuven. Hij is een grote aanhanger van het inbouwen van wendbaarheid in  organisaties en ondernemingen, en wil dat ook bij WES maximaal toepassen.

WES “research & strategy” heeft een lange en respectabele geschiedenis met een unieke plaats op de professionele markt van toerisme, retail, leisure, vastgoed en sociaal economisch beleid. WES heeft veel expertise in het in kaart brengen van consumentengedrag en het duiden van veranderingen in de maatschappij. “Samen met het WES-team van experts wil ik me inzetten om voor organisaties oplossingen te  bedenken die hen toelaten te groeien en te innoveren in een context van turbulentie en disruptie”, aldus Hans Dobbelaere.

Het WES heeft zijn thuisbasis in Brugge. De diepgaande onderzoeken en analyses van het WES hebben een absolute meerwaarde voor het West-Vlaamse bedrijfsleven.