Naar aanleiding van 10 jaar ‘Een Hart voor West-Vlaanderen lanceert het Streekfonds de campagne ‘Elk Eén’. De voorbije 10 jaar kon het Streekfonds in totaal  1.200.000 euro financiële steun toewijzen aan meer dan 300 ‘sociale’ projecten, ofte één euro per West-Vlaming. De nieuwe campagne die loopt in samenwerking met Voka, wist op één week tijd al vijftig West-Vlaamse bedrijven te overtuigen.

“Het is de bedoeling om met de campagne ‘Elk Eén’ geld in te zamelen ten voordele van projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen of jongeren in West-Vlaanderen”, zegt Jan Despiegelaere van het Streekfonfds. Voka West-Vlaanderen zet zijn schouders onder de fondsenwerving en dat blijft niet zonder gevolgen. De gezamenlijke actie richt zich op alle West-Vlaamse bedrijven die zich willen engageren voor het goede doel en minimum 1 euro per werknemer doneren voor ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’. Voka West-Vlaanderen en het Streekfonds willen zo het sociale engagement van vele West-Vlaamse bedrijven in de verf zetten en hen ook linken aan sociale verenigingen of organisaties die beroep kunnen doen op de expertise of andere vormen van ondersteuning van de bedrijven.

Ook individuen, steden of gemeenten kunnen schenken of een actie opzetten waarvan de opbrengst aan ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ wordt geschonken. Van een jubileum tot een bedrijfsfeest, van een sportmanifestatie tot een benefietconcert. Alle acties krijgen ook communicatieve ondersteuning via de media (tv en print). Ofte: een ideale manier om een bedrijf positief in de kijker te plaatsen.

Het Streekfonds (Midden- en Zuid-) West-Vlaanderen werd in 2001 opgericht in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. Levi Strauss Europe schonk toen 700.000 euro aan de Koning Boudewijn Stichting na de sluiting van de Levi’s vestigingen in Gits en Wervik in 1998. Deze gift werd gebruikt als basiskapitaal voor de oprichting van de eerste zogenaamde ‘community foundation’ in België, het ‘Streekfonds Midden- en Zuid-West-Vlaanderen’.  De eerste vergadering van het bestuurscomité onder leiding van Jean Van Marcke vond plaats op 2 mei 2001. In 2005 werd het werkingsgebied van het Streekfonds uitgebreid over de hele provincie West-Vlaanderen.

Meer info: mailen naar despiegelaere.j@streekfonds.be