_DSC2430 (Large)Kortrijk is nog tot 15 november het centrum van de luxe met dank aan de beurs Classic, een event dat al sinds 1987 wordt georganiseerd maar onder impuls van de hyperdynamische West-Vlaamse zakenman Tom Claeys (voorzitter van Classic-Event) de voorbije jaren werkte aan een meer exclusief gebeuren. Claeys, die in Avelgem een eigen topbedrijf (Claeys Verlichting) heeft in verlichting,  noemt deze editie een editie zonder voorgaande. Waar vroeger de nadruk lag op “klassiek antiek”, wordt de focus nu verlegd naar lifestyle in al zijn (dure) aspecten.  Met de editie 2015 trekt Classic meer dan ooit de culinaire kaart. Onder meer Wouter Bru en Peter Goossens moeten de massa lokken naar avondlijke culinaire hoogstandjes.

Classic is sowieso ook de beurs waar kunst, art de joie en art de vivre, diamanten en luxueuze producten pronken in een etalage. Dit jaar is de collectie James Bond-wagens op een heuse James Bond corridor, een absolute blikvanger. Ook een reeks exclusieve diamanten, een organisatie in samenwerking met de Antwerpse Hoge Raad voor Diamant, moeten vooral het vrouwelijk publiek danig doen dromen. Heel wat West-Vlaamse bedrijven of zaken hebben een stand op Classic-Event, meer nog, ze zorgen voor een verpletterende meerderheid.

In marge van de beurs is er ook gedacht aan een uitgebreid netwerkmoment voor ondernemers. Dat gaat deze avond door tijdens het zogenaamde Ondernemerscafé “luxueuze versie”. (KC)