West-Vlaamse bierbrouwers als Spaanse stierenvechters

BFB_ad_TOREADOR_A4_NL.indd

Met een originele en nooit eerder geziene affiche, lanceren een aantal West-Vlaamse brouwers dezer dagen een promotiecampagne in binnen- en buitenland. Daarbij wordt de link gemaakt met de Spaanse stierenvechters. De deelnemende brouwerijen uit onze provincie zijn De Brabandere, De Halve Maan, Omer Vander Ghinste, Sint-Bernard, Van Eecke, Van Honssbrouck en Verhaeghe. Een en ander kadert in een nieuwe campagne van de Belgian Family Brewers (BFB). Het thema dit jaar is:  “In Spanje is stierenvechten een familietraditie, in België is dat bierbrouwen”.

Het nieuwe campagnebeeld toont een Spaanse toreador die in in zijn traditionele kleren pronkt met een Belgisch bier, zoals op deze affiche te zien is met Petrus (brouwerij De Brabandere). Elk land heeft eigen tradities die van generatie op generatie wordt doorgegeven, zoals de Italiaanse gondelier, een Amerikaanse mid-westerse rodeo-ruiter, een Cubaanse Salsa danser, enzovoort. Bij ons is dit bierbrouwen, een ambacht dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, aldus de BFB.

Authenticiteit, traditie en Belgisch. Dit zijn de drie kernwaarden waar alle Belgian Family Brewers gezamenlijk op inzetten. Belgian Family Brewers tracht een aantal traditionele, familiale, onafhankelijke, Belgische brouwerijen te verenigen met als doel het promoten van echt Belgisch bier. De vereniging telt momenteel tweeëntwintig brouwerijen, 185 bieren en is tevens een kwaliteitslabel voor Belgische speciaalbieren. (KC)