KORTRIJK- Ter gelegenheid van Tavola, de vakbeurs voor fijne en verse voeding die volgende maand plaats vindt, zullen enkele West-Vlaamse bedrijven met de grootste onderscheidingen weglopen. Het is het geval voor Belberry (Marke) en voor Kaasboerderij ’t Groendal (Rumbeke).

Belberry van CEO Thierry Vandererfven, is winnaar van de Gouden Tavola ‘foodservice’. De Belberry terrines zijn bereidingen op basis van fruit, ui, wijn of graanmosterd. Het zijn echte delicatessen die in diverse opties (blokjes, sneetjes, balkjes of schijfjes) en met zes unieke smaken kunnen geserveerd worden als amuses. Dit product vindt zijn weg naar de culinaire vakman en naar hedendaagse foodies. Ook bij de premium retailers passen de terrines perfect in het koelvak naast kaas, zuivel, charcuterie of salades. Belberry begon als aanbieder van luxe confituur producten, maar voegde daar in de loop van de jaren een breed assortiment van ander lekkers bij. 

Ook Kaasboerderij ’t Groendal uit Rumbeke beroert de smaakpapillen, en dat met een nieuwe kaas die is ontstaan door een samenwerking met koffiebranderij Viva Sara, ook bekend van de horeca-zaak op de Kortrijkse Markt. De nieuwe half-harde kaas heeft een aangenaam koffiearoma en een opmerkelijke natuurkost.