West-Vlaamse groep Aldea levert de Zorgwerkgever van het Jaar

aldea-zorgwerkgever-2016Bruno Van de Voorde, al acht jaar algemeen directeur in Seniorie Aldea Kesterberg en twee jaar bestuurder bij het West-Vlaamse Aldea, werd voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot “Zorgwerkgever van het jaar”. Zorgwerkgever 2016, een initiatief van Able Care en ZorgAndersTv, bekroonde hem als een leider die zijn zorgorganisatie op een bijzondere wijze aanstuurt en voor de werknemers een uitermate gunstig werkklimaat creëert. De resultaten werden bekomen door middel van een wetenschappelijk gevalideerde tevredenheidsmeting die werd uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Aldea is het geesteskind van de uit Kortemark afkomstige Christophe Desimpel, zoon van wijlen Aimé Desimpel en zijn echtgenote Greta David. Over heel het land rolt hij nieuwe woonzorgcentra uit of geeft hij aan bestaande zorgcentra een nieuwe en en aan de eenentwintigste eeuw aangepaste invulling. Dat kan in de vorm van assistentiewoningen, health resort (zoals in het Spaanse Marbella) of levensloop bestendige flats.

Op vandaag heeft Aldea operationele uitbatingen in Vlaanderen, waaronder Parkresidentie Wivina in Dilbeek en een Health Resort in Marbella. Ook West-Vlaanderen wordt niet vergeten. De opening van Residentie Ventoux, bestaande uit 48 assistentiewoningen verbonden met het Velotel te Brugge, vindt plaats in maart 2017. Daarnaast bouwt Aldea momenteel nog een tiental nieuwbouwprojecten gespreid over gans Vlaanderen, met focus op West-Vlaanderen. Aldea voldoet met haar projecten aan de verwachtingen van zorg en huisvesting en geeft de nieuwe generatie ouderen een invulling aan hun hedendaagse behoeften van comfort en blijvende zelfstandigheid. Aldea onderscheidt zich door een combinatie te maken van een faciliterende infrastructuur, een fijne keuken, ontspanning en plezier en last but not least kwalitatieve zorg. (KC)