West-Vlaamse managers coachen studenten TEW

WP_20160323_20_16_19_ProBijna  twintig West-Vlaamse ondernemers en managers gaven zopas bijscholing aan tientallen studenten TEW van de Kulak. Bij het afwerken van hun bedrijfsproject blijven studenten vaak met vragen zitten. Dankzij deze gemeenschappelijke sessie met experten of ervaren onderne­mers en managers, werden de studenten vooruit geholpen. Het initiatief om klankbordgroepen in de markt te zetten kwam voor de derde maal tot stand middels een samenwerking tussen Voka en de Kulak. Diverse disciplines kwamen aan bod: marketing, HR, financieel, productie en communicatie.

Volgens Voka is dit rechtstreekse overleg bijzonder nuttig. “Omdat jongeren vaak nog te weinig in contact komen met onze West-Vlaamse bedrijven, blijven we vanuit Voka expliciet inzetten op de combinatie van leren en ervaring opdoen in het bedrijfsleven, ook in het hoger onderwijs”, zegt Ann Vanassche van Voka West-Vlaanderen. ”We hopen dat heel wat jonge West-Vlamingen dankzij deze stages en bedrijfsprojecten zo goesting krijgen om te werken in de West-Vlaamse bedrijven.”

De studenten doen nu al ervaring op via stages. Tijdens die stages moeten ze een idee ontwikkelen en een voorstel formuleren rond de processen in het bedrijf. Na hun stage beginnen ze voor “hun” bedrijf te werken aan mogelijke verbeterpunten in die processen. Met andere woorden, de studenten maken een probleemanalyse en formuleren een eerste advies. Het ervaringstraject wordt vervolledigd met bedrijfsbezoeken en ondernemersontmoetingen. Bedrijven krijgen zo een frisse kijk op bepaalde bedrijfsvragen, terwijl de studenten leren uit reële situaties. Volgende bedrijven of instellingen werkten mee aan het project: Deloitte Fiduciaire, verzekeringskantoor Malfait-Vanherpe, Vulkoprin, Group Ghistelinck, Konvert, HR Solutions,  Flanders Synergy, K law, Devamix, Kortrijk Xpo, Accent en Agristo. (KC)