ZEEBRUGGE – Het Zeebrugse familiebedrijf Huktra is 42 jaar na zijn oprichting overgegaan in handen van het welbekende transportbedrijf H. Essers uit Limburg. De huidige zaakvoerders van Huktra blijven aan boord om het bedrijf verder aan te sturen.

Huktra is gespecialiseerd in chemisch transport. Het bedrijf heeft 900 tankcontainers. Gerd en Tim Van Poucke, de zonen van stichter Roland Van Poucke, runnen de flink uit de kluiten gewassen kmo in de tweede generatie. Huktra is goed voor om en bij de 50 miljoen euro omzet en heeft filialen in Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De konvooien worden georganiseerde via verschillende transportmodaliteiten (truck, ship, rail).

Voor H. Essers, inmiddels de grootste werkgever van Limburg, gaat het om één van de grootste overnames van de voorbije tien jaar. Via Huktra koopt H. Essers zich ook een plaatsje in landen als Spanje en het VK waar het nog niet actief was, zo meldt de krant De Tijd. De Limburgers zetten zwaar in op internationalisering en ook op nichespelers met een bewezen meerwaarde, zoals Huktra er een is. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt. Bij Huktra was niemand bereid tot commentaar op het hoe en waarom van de verkoop.