IMG_6929De West-Vlaamse ondernemer Rudy Denutte investeert fors in zijn Oost-Vlaamse kmo De Rocker Logistics (6 miljoen euro omzet). In 2006 kocht hij het noodlijdende en toen nog verlieslatende bedrijf, en gaf het een nieuw elan. Bij de Rocker Logistics werken iets minder dan vijftig mensen. Het logistieke bedrijf is gespecialiseerd op allerlei diensten (inclusief transport) aan de voedingssector.

In Baasrode kocht Denutte vorig jaar een oude industriële site van 2 hectare vlak naast de Schelde, dit als aanvulling voor de hoofdzetel in Wetteren.  De site in Baasrode wordt nu grondig aangepakt middels een investering van 1,5 miljoen euro. De capaciteitsopslag zal danig worden uitgebreid en de hele site wordt verfraaid. De West-Vlaamse zaakvoerder deed enkele jaren terug al een soortgelijke investering in Wetteren.

Rudy Denutte is afkomstig uit Bellegem en groeide op in een kroostrijk gezin. Na zijn studies (TEW, aangevuld met een Vlerick-diploma) ging hij aan de slag bij Katoennatie, het bedrijf van Fernand Huts. Op jonge leeftijd verliet hij Katoennatie om zich in te kopen bij de Antwerpse Werf- en Vlasnatie. Daar zorgde hij voor een merkwaardige turn  around, wat in 2004 resulteerde in een verkoop van Werf- en Vlasnatie aan dezelfde Fernand Huts. In 2006 startte de 54-jarige Denutte zijn tweede loopbaan als nieuwe eigenaar van De Rocker Transport, zoals het bedrijf toen heette. (KC)