KORTRIJK – Enkele tientallen West-Vlaamse ondernemers gaven elkaar deze week afspraak ter voorbereiding van hun ‘Grand Tour’ naar Lissabon. Hun oldtimers werden aan een laatste test onderworpen en gekeurd. Volgende week rijdt de West-Vlaamse caravan voor een ontspannen old timer rally langs Spaanse en Portugese wegen van Bilbao naar Lissabon.  

De reis begint dit jaar waar ze vorig jaar eindigde: in Bilbao. Vertrekpunt toen was Kortrijk. Het initiatief om de zogenaamde Grand Tour te organiseren komt van zes jonge West-Vlaamse ondernemers, die de passie voor oldtimers met elkaar gemeen hebben. De rally weet tientallen ondernemers uit de regio te bekoren. Uiteraard is de sport en de ontspanning één zaak, en hoort het onderling netwerken -om de business te bevorderen waar het kan- er ook bij.

Le Grand Tour is geen koers maar een rustige rally voor classic cars met modeljaar 1975 of vroeger. Een trip voor klasbakken, en het is ‘men only’. Iedereen maakt de reis op eigen tempo en zonder zorgen. Je bent je eigen baas. Le Grand Tour is tegelijk een regelmatigheidsproef. “Elke dag kun je meedingen naar de titel en op het einde de trofee pakken”, zegt mede organisator Louis De Jaegere van ABC Labels. “Maar rijd je liever losjes mee, richt je blik dan op het zuiden en start cruising. Niets moet.”

De derde editie van Le Grand Tour, waaraan maximaal zestig wagens kunnen deelnemen, staat geprogrammeerd van 9 tot 13 mei.