Begin juli zal de Ieperse golfclub De Palingbeek zijn 25 jarig bestaan vieren. Het domein is 90 hectare groot en telt nu 18 holes. Daar moeten er binnenkort nog negen bijkomen. De Palingbeek mag bestempeld worden als een heuse kmo, met dertien vaste personeelsleden en 860 clubleden ofte members. Opvallende vaststelling is dat de West-Vlaamse ondernemers in grote getale aanwezig zijn op de greens en in het clubhuis. Naast een partijtje golf, kan er ook eens informeel en in een aangenaam kader gepraat worden over het reilen en zeilen van de business.

In de beginjaren hielp de Ieperse ondernemer Karel Van Biervliet de vandaag vrij populaire golfclub van de grond. Toen was er nog behoorlijk wat tegenkanting bij de aanleg van een golfpark. De voorbije 21 jaar werd het voorzitterschap ononderbroken waargenomen door de onvolprezen en altijd aimabele Willy Deceuninck, bekend van het gelijknamige bedrijf. Onder zijn voorzitterschap kende De Palingbeek groei en bloei, en wist het ook jongeren en heel wat dames aan te trekken naar de golfsport. Deze zomer geeft Deceuninck de fakkel door aan Dirk Vermunicht die ook actief is in de bedrijfswereld.

Ieper wist sowieso heel wat buitenlandse toeristen aan te trekken de voorbije jaren, en dat liet zich ook gevoelen in de golfclub, waar adepten van de golfsport graag een balletje kwamen slaan in wat zonder overdrijven ook een historisch kader mag genoemd worden.