West-Vlaamse ondernemersduo Maes-Toye wint nu al goud in Brazilië

Brazilie hotelDe Olympische Spelen moeten nu nog beginnen maar de West-Vlaamse ondernemers Jan Maes van de Revor Group en Vincent Toye hebben nu al goud om de hals. In Brazilië bouwen ze een nieuw hotel complex en resort van 45 appartementen onder de noemer “Pipa Privilege Boutique Hotel en Resort”. De investering komt bovenop de door de groep reeds gebouwde 18 units en moet het grootste en mooiste project worden in het snel groeiende en hippe Pipa, een kleine badplaats in het noordoosten van Brazilië op een boogscheut van de stad Natal. De appartementen worden wereldwijd verkocht als volle eigendom of met een gebruiksrecht van één of meerdere weken. Het hele complex en de appartementen worden eveneens door de groep uitgebaat als hotel , zodat de koper geniet van een mooi rendement.
Het nieuw te bouwen complex van 24.000m² aan zee krijgt twee restaurants, drie zwembaden, een complete kids club, een klein waterpark en een sportinfrastructuur. De groep wil het project klaar hebben tegen begin 2017 en investeert om en bij de 5 miljoen euro. Pipa Privilege stelt op vandaag zestig mensen te werk en voorziet vijftig extra jobs eens het complex gebruiksklaar is.
Met de uitbating van het eerste deel van het complex viel de groep recent in de prijzen met een award van Trip Advisor die het hotel beloonde als second best beach hotel in Brazilië. Gezien Brazilië een kustlijn heeft van liefst 8.000 kilometer en duizenden hotels is dat een referentie die kan dat tellen. Ondernemer Jan Maes uit Kortrijk begon zijn loopbaan in de matrassensector bij Latexco, het bedrijf van zijn oom Luc Maes in Tielt. In 2001 nam hij Revor uit Meulebeke over, een producent van matrassen en boxsprings. Vandaag leidt Jan Maes een cluster bedrijven actief in slaapcomfort via de productie van matrassen,
boxsprings, dekbedden en hoofdkussens. (KC)