OOSTROZEBEKE – Wat bij Christophe Harinck begon als een hobby (buitenmeubilair aanbieden), is inmiddels uitgegroeid tot een heuse merknaam en tot big business op de exportmarkten. Met Roolf-Living biedt Harinck in de eerste plaats poefs aan en het product slaat aan. Een recente internationale erkenning met de Red Dot award, sterkt de West-Vlaamse ondernemer alleen maar in zijn geloof dat de sky een beetje de limit is. “Mijn ambitie met de poefs? Op termijn een geapprecieerde merknaam  worden wereldwijd.”

Christophe Harinck is de eigenaar van de firma Oostro Carpets te Oostrozebeke. Sinds meer dan 15 jaar is Oostro Carpets gespecialiseerd in de productie van synthetisch vlak geweven tapijt. Recentelijk is daar ook een collectie in 100% wol bijgekomen. “We proberen altijd niche producten te ontwikkelen”, aldus Harinck. “Zoals het aanbrengen van een anti-slip laag aan de onderkant van het tapijt, het aanbrengen van een vilt laag wat vooral populair is in Japan, het produceren van een kwaliteit die weerbestendig is, enzovoort.”

Dat laatste concept is ook de aanzet geweest van het Roolf-Living concept. “Outdoor rugs is reeds sinds meer dan 15 jaar zeer populair in de Verenigde Staten”, aldus Harinck. “Daar heb ik ook vastgesteld dat de verdelers geëvolueerd zijn van enkel de verkoop van tapijt naar interieur concept dealers. Naast tapijt verkopen deze nu ook buitenmeubelen, potten, kaders, kaarsen, enzovoort. Dit bracht mij tot het idee om eens een poef te maken met hetzelfde weefsel zoals ons buitentapijt. Het resultaat is dat Roolf-living naast een tapijt collectie, nu ook een poef collectie heeft, bestaande uit 3 modellen telkens in 5 kleuren.”

Wereldwijd

De Roolf-Living collectie heeft zijn start niet gemist. Na de lancering in september vorig jaar op de Spoga/Gafa beurs in Keulen, is het merk begonnen aan een steile opmars met vertegenwoordigingen in Duitsland, Libanon, Israël, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en de VS. “Andere landen moeten nog even wachten daar de productie verder uitgebreid moet worden”, zegt Harinck. “Overal waar we de poefs voorstellen, worden deze zeer positief ontvangen. Ik denk dat de typische eigenschappen van de poefs daar voor een groot stuk mee te maken hebben: comfortabel zitten, weerbestendig (na 1 uur in de zon terug droog na regenbui), mooie textuur, licht. En ze drijven dan nog eens ook. Een ideaal relax zitmeubel dus niet allen naast het zwembad, maar ook in het zwembad.”

Dit jaar wil Roolf-Living aan nog meer beurzen deelnemen en de collectie nog uitbreiden met kussens, ligbedden, bijzettafeltjes, zodat een totaal concept kan aangeboden worden.