Het van origine West-Vlaamse voedingsbedrijf Roger & Roger van de familie Dick, investeert maar liefst tien miljoen euro in haar fabriek in Moeskroen. De kmo die wereldwijd actief is, produceert onder meer chips van het welbekende merk Crocky. De handel in en de interesse voor chips blijft alsmaar groeien en dat noopt het management tot forse investeringen. Roger & Roger zag de voorbije jaren zijn business danig groeien dankzij glutenvrije chips en dankzij tortilla’s op basis van maïs.

Roger & Roger is zonder meer ‘incontournable’ op de Belgische chipsmarkt. Alleen al met het populaire merk Crocky heeft het een marktaandeel van 37 procent. Daar komen nog andere ‘private label’ merken bij. In Moeskroen worden naar schatting elke dag 1 miljoen zakjes chips klaar gemaakt voor consumptie, hier of op tientallen exportmarkten. Met het nieuwe investeringsplan wil het bedrijf een boost geven aan zijn zo al spectaculaire groei.

Roger & Roger heeft zijn fabriek staan op enkele tientallen meter van de grens tussen West-Vlaanderen en Henegouwen (tegenwoordig Wallonie Picarde geheten). Eigenaar is de familie Dick. Toenmalig burgemeester Jean-Pierre Detremmerie van Moeskroen slaagde er in de jaren negentig in om heel wat West-Vlaamse bedrijven aan te trekken naar zijn stad.