IEPER, ROESELARE – De West-Vlaamse topondernemers Luc Tack (Picanol, Tessenderlo Chemie) en Francis Van Eeckhout (Deceuninck) geloven sterk in het bedrijf dat ze leiden en waar ze ook al zelf meerderheidsaandeelhouder zijn. Recent kochten ze nieuwe aandelen bij.

Ze waren al ‘incontournable’ in hun eigen bedrijf, maar het mag ook altijd wat meer zijn. Luc Tack kocht recent alvast voor 285.000 euro aandelen bij in Tessenderlo Chemie. Dit doet zijn aandelenpakket in de chemiegroep stijgen naar net boven de 40 procent. Wat zijn bedoelingen zijn, laat Tack in het midden. In Picanol heeft Tack zich de voorbije jaren een nog sterkere positie opgebouwd. Daar is hij hoofdaandeelhouder voor 90 procent.

Ook Francis Van Eechkout bewandelt hetzelfde pad nadat hij zich in 2014 als referentie aandeelhouder inkocht bij Deceuninck. Recent kocht hij voor 200.000 euro aandelen bij. Daarmee is zijn aandelenpakket doorgegroeid naar net geen 30 procent (29 procent). In principe geldt vanaf de drempel van 30 procent een verplicht overnamebod op de resterende aandelen.