ROESELARE – Twee jaar na de herlancering van het West-Vlaamse uurwerkmerk Jules & Fils, willen de broers Gauthier en Arnaud Vandeputte een nieuwe stap zetten in hun snel groeiend verhaal. Om hun collectie uit te breiden met een derde model in de reeks ‘The Chronograph’ mikken ze op een crowdfunding campagne die vandaag begint en hopelijk over een week succesrijk kan worden afgesloten. Beoogde kapitaal: net geen 15.000 euro. Het klasrijke West-Vlaamse merk wist op weinig tijd al heel wat fans te lokken.

“Gezien de positieve samenwerking in het verleden gaat Jules & Fils voor de uitbreiding van de collectie opnieuw in zee met een Duitse fabrikant, met wie eerder al werd samengewerkt”, aldus Gauthier Vandeputte. “Dit garandeert de kwaliteit en duurzaamheid die van een horloge mag verwacht worden.”
Van 7 tem 31 maart 2018 zal ‘The Chronograph’ exclusief op het crowdfunding platform Kickstarter gelanceerd worden. Kickstarter is een erkend mondiaal platform dat creatieve projecten helpt steunen in de vorm van een prefinanciering. Kort omschreven verbindt het platform ‘funders’ met ‘creators’. Pas als er een vooropgezet
kapitaal is opgehaald, wordt het geld overgemaakt en kan de productie van start gaan. In ruil voor voor het vertrouwen van de vroege ‘funders’ wordt de Jules & Fils  Chronograph nu aan exclusieve lanceringsprijzen aangeboden (voor meer info: zie website Jules & Fils, https://www.kickstarter.com/projects/229966146/the-chronograph-family-history-crafted-into-a-watc).

Nieuwe merk met een historische achtergrond

De voorgeschiedenis van Jules & Fils gaat terug tot eind negentiende eeuw (1886). Alles begon toen met een juwelierszaak in Roeselare. Al snel groeide de familiezaak en kwam er ook een groothandel bij. Van vader op zoon werd de kennis van het vak overgedragen. Net zoals bij hun voorvaderen kruipt het bloed waar het niet gaan kan en besloten Arnaud en Gauthier in 2014 hun eigen uurwerkmerk Jules & Fils op te richten, een hommage meteen ook aan het werk van de generaties voor hen.

Jules & Fils is een jong, klassevol en qua prijs ook toegankelijk horlogemerk gebaseerd op de visie en de aantekeningen van grootvader Jules Vandeputte. In 2016 kwamen de eerste modellen (Classic 40mm en de Day-Date 42mm) op de markt. De Classic is een reproductie van één van de eerste horloges die Jules Vandeputte droeg en
reflecteert meteen zijn visie: less is more. Met de Day-Date werd dan weer een sportiever model op de markt gebracht. Twee jaar later is Jules & Fils nu klaar om de collectie uit te breiden met het derde model in de reeks ‘The Chronograph’. Wie de prototypes van de Jules & Fils Chronograph reeds fysiek wil ontdekken, is welkom in de pilot store in de Roeselaarse Arme-Klarenstraat 6.