Deze week streek een 260-koppige Belgische handelsdelegatie neer in het Zuid-Koreaanse Seoul om er België als exportland te promoten. De delegatie werd aangevoerd door prinses Astrid, die op het allerhoogste niveau deuren opende voor de meegereisde bedrijven.

Onder meer de vleesverwerkende bedrijven maakten van de gelegenheid gebruik om zichzelf positief in de kijker te zetten bij de Zuid-Koreaanse handelspartners. Zuid-Korea is blijkbaar een land waar de consumenten steeds meer vlees eten. Drie West-Vlaamse bedrijven exporteren al naar deze uithoek van Azië. Het zijn Belgian Pork Group (ook bekend van Westvlees) uit Oostrozebeke en verder Debra Group en Delavi uit Tielt. Sofie Goossens (van slachthuisgroep Debra) en Jos Claeys van Belgian Pork Group waren vol lof over de mogelijkheden op de Zuid-Koreaanse markt die maar blijft groeien. Vooral de West-Vlaamse buikspek blijkt zeer gegeerd te zijn.

Alle vleesverwerkende West-Vlaamse bedrijven moeten het grotendeels hebben van de export. Westvlees heeft ook een voet in huis in China. Imago campagnes zijn erg belangrijk voor de bedrijven. In Seoul boden de West-Vlaamse bedrijven, in samenwerking met het Gentse Locks, een BBQ aan voor de hele delegatie. Ook tientallen Zuid-Koreaanse importeurs kwamen op het gesmaakte feestje af.