Op 18 januari 2018 zal Flanders DC de winnaars bekend maken van de zogenaamde Henri van de Velde awards. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven die uitblinken door een combinatie van creativiteit, innovatie en design. Zopas werden de namen bekend gemaakt van bedrijven die de preselectie haalden in diverse categorieën. Opvallende vaststelling is dat heel wat West-Vlaamse kmo’s in aanmerking komen om de prestigieuze award op zak te steken.

Eén van die bedrijven is het in de jaren vijftig opgerichte Verilin uit Heule, fabrikant van luxestoffen voor bed- en tafellinen. Verilin is lang niet alleen. Ook de Deerlijkse firma Copain van de West-Vlamingen Bart Van Houcke (Designbureau studio Achoo) en Dwight Warnez (The Moldmaker) loopt in de kijker. Het duo wil samen met andere ontwerpers producten in de markt zetten die enerzijds passen bij een urban levensstijl, en anderzijds duurzaam zijn en lokaal geproduceerd. Met de ‘tam tam vuurkorf’ liepen ze al in de kijker op de beurs Interieur.

Ook ontwerpbureau Pilipili uit Kortrijk mag zich opmaken voor een avondje Henri van de Velde. Finaal kon het moeilijk anders of ook creatief brein Dirk Wynants moest de selectie halen. Hij doet dat enerzijds met Design Works en anderzijds met Extremis (top tuinmeubelen). Beide bedrijven zijn gevestigd in Poperinge.