In Marke is Claude Woestyn (links op de foto) thuis overleden. Hij werd net geen zeventig jaar. Met hem verliest West-Vlaanderen een altijd goedlachse en charismatische ondernemer die tijdens zijn leven een bijzonder fraaie stempel heeft gezet bij heel veel mensen. Beroepsmatig, maar eveneens in privé kring. Claude Woestyn was, samen met zijn broer Dominique, het gezicht achter de Kortrijkse Mercedes Benz-concessie. Beide broers volgden destijds (1986) als vertegenwoordigers van de tweede generatie hun vader Georges op die de zaak had gesticht. Georges Woestijn startte in 1953 met een Mercedes-Benz garage in een schuur aan de Gentsesteenweg in Kortrijk.

Onder impuls van de eeuwig dynamische, sociale en integere Claude Woestyn nam de concessie een bijzonder hoge vlucht. Hij stond ook in voor de historische verhuis (1998) van de Gentsesteenweg naar de Meensesesteenweg, in de onmiddellijke buurt van het stadion van KV Kortrijk. Daarnaast bewees hij ook een langetermijnvisie te hebben door met succes bijhuizen te openen in Moeskroen en in Menen. In 2003 ging de dealer op in een groter geheel en vloog verder onder de vleugels van het nieuwe moederhuis, Ghistelinck uit Waregem. De naam Woestyn werd al die tijd en tot op vandaag als een positief uithangbord behouden in Kortrijk.

Claude Woestyn stond bekend om zijn eeuwig optimisme en zijn natuurlijke jovialiteit. Dat wordt ook bevestigd door zijn collega John Calemeyn van Ghistelinck Waregem: “Aan hem bewaren we niets dan goede herinneringen”, getuigt Calemeyn. “Hij was empathisch en met een open mind. Je hoefde maar naar zijn gezicht te kijken om dat ook te beseffen. Hij was de zakenman aan wie klanten alleen maar een goed gevoel over hielden. Hij verdient het diepst mogelijke respect. Ook na de verkoop in 2003 kwam hij nog regelmatig langs bij ons op kantoor. Hij was zeer geliefd. Ik kan u verzekeren dat zijn heengaan al dagenlang voor een schokgolf zorgt bij ons personeel.”

Claude Woestyn stond in zijn gloriejaren ook bekend als een top amateursporter. Voetbal, tennis of fietsen, hij deed het niet alleen met veel passie maar bleek in elke discipline ook uitermate getalenteerd. Hij laat in eigen gezin een vrouw en twee kinderen achter na een onredelijk ongelijke strijd. De uitvaart vindt zaterdag plaats in de Kortrijkse Onze-Lieve-Vrouwkerk.