ROESELARE – Na 24 jaar dienst bij BNP Paribas Fortis, is Peter Vandekerckhove deze maand aan de slag gegaan bij de Luxemburgse vermogensbank KBL, de moedermaatschappij van onder meer Puilaetco. Hij is er CEO. Vandekerkchove is vrij bekend en gerespecteerd in West-Vlaamse ondernemerskringen.

Peter Vandekerckhove is afkomstig uit Roeselare en is 58 jaar oud. Binnen de structuren van BNP Paribas Fortis maakte hij een bijzonder snelle carrière. De facto was hij opgeklommen tot het nummer drie binnen de bank. Hij leidde er de divisie ‘retail & private banking’ en was als dusdanig een vertrouweling van CEO Max Jadot. Vandekerckhove benadrukt zelf dat hij bij BNP Paribas vertrekt in de beste verstandhouding, inclusief een groot afscheidsbanket ter zijner ere. “Maar het aanbod dat KBL me deed, mag je catalogeren in de reeks aanbiedingen die je moeilijk kan weigeren. Ik ben na een sabbatical van twee maanden net begonnen in Luxemburg maar het voelt goed aan. Ik voel me als het ware op slag tien jaar jonger.”

KBL (het vroegere KB Lux) is een vermogensbeheerder en een private bank die mede aangestuurd wordt door diverse buitenlandse banken en door een Qatarees fonds (Precision Capital) als aandeelhouders. De post van Vandekerckhove bij BNP Paribas Fortis wordt nu ingenomen door een duo management in de persoon van Stéphane Vermeire en Michaël Anseeuw.