De Luxemburgse intercommunale IDELUX wil meer dan ooit inzetten op het aantrekken van Vlaamse bedrijven die willen investeren in de Ardeense provincie. Om dat doel te bereiken heeft IDELUX de West-Vlaamse zakenman en lobbyist Wilfried Delanghe aangetrokken. Hij heeft een grote staat van verdienste en een netwerk om u tegen te zeggen, onder meer (maar lang niet uitsluitend) als boegbeeld van de informele organisatie “Top West-Vlamingen” die vier maal per jaar bijeenkomt en heel wat zakenlui in haar rangen telt.

IDELUX, het agentschap voor economische ontwikkeling van de provincie Luxemburg, biedt al vijftig jaar haar diensten aan. Bedrijven kunnen nu meer dan ooit rekenen op een persoonlijke begeleiding van hun dossier, met dank aan de administratie en met dank aan iemand die de taal van de ondernemers spreekt, beheerst en begrijpt in de persoon van Wilfried Delanghe.  De provincie Luxemburg biedt tal van voordelen aan investeerders die actief zijn in één van de volgende zes en prioritaire domeinen: ruimtevaart, logistiek, biowetenschappen, toerisme, agrovoeding en hout. Delanghe zegt dat hij geïnteresseerde bedrijven wil helpen in hun zoektocht naar de snelste en beste weg. “Mijn opdracht bestaat er in om (West-) Vlaamse bedrijven te informeren, te interesseren  en aan te trekken”, aldus de immer aimabele Delanghe.

De provincie Luxemburg wist al meerde grote namen aan te trekken uit het Vlaamse bedrijfsleven, zoals Reynaert, Ter Beke of Moortgat.  Van West-Vlaamse zijde zijn er Unilin (in Vielsalm) en GLS.