La Granja van Gentenaars Patrick Van Hoorebeke en Daniëlla Dhaenens werd door de lezers van de populaire gidsenreeks Logeren bij Belgen verkozen tot beste logies in Frankrijk. De “zilveren medaille” gaat naar La Bastide du Lot (Lot-et-Garonne) van Sebastien Nolf en Charlotte Verkinderen uit Ruiselede.

In Zuid-Europa gaat de eerste prijs naar Casa d’Oro van de Italiaanse West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem. Vorig jaar ging de trofee van beste Belgische B&B in Zuid-Europa naar Cortijo Valavero in Spanje en eindigde Casa d’Oro in Italië op de tweede plaats. Nu hebben ze gewoon van plaats verwisseld en werd Casa d’Oro uitgeroepen tot beste Belgische B&B in Zuid-Europa en eindigt Cortijo Valavero op de tweede plaats. De West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem van Casa d’Oro bouwden een dorpshuis in Oro, in Umbrië, om tot een geliefd vakantieadres voor wie van rust en gastronomie wil genieten in een regio waar veel te bezoeken valt.

De winnaars ontvangen deze week nog, op vrijdag 27 januari, hun trofee tijdens het Vakantiesalon van Antwerpen. De gebruikers van bed & breakfast-gidsenreeks Logeren bij Belgen (Uitgeverij Lannoo) beoordeelden in 2016 hun vakantie bij Belgen in het buitenland op basis van criteria als ligging, onthaal, inrichting, keuken en bezienswaardigheden in de omgeving. 2.700 surfers gaven hun mening via de website www.logerenbijbelgen.org.