Westreex van start

Negen West-Vlaawestreex_DSC5657.NEF.p[1]mse voedingsbedrijven hebben hun krachten gebundeld in een nieuw project: Westreex. Ze doen dat in samenwerking met het Vlaams Infocentrum voor Land- en Tuinbouw. Ook de provincie en de POM West-Vlaanderen steunen het initiatief dat een voorbeeld neemt aan een soortgelijk en succesrijk project in de Kempen.

De negen bedrijven brengen honderd procent West-Vlaamse hoeve- en streekproducten naar de markt. Via Westreex hopen ze hun aanbod op een meer efficiënte manier tot bij de klant te krijgen en dat door beroep te doen op een zelfstandige agent die instaat voor zowel verkoop als logistiek. Cindy Vanden Abeele, een West-Vlaamse boerendochter, zal het project trekken als zelfstandig distributeur.

De producenten bepalen wel nog zelf hun prijs en rekenen daarin een vaste marge (commissie) mee voor de zelfstandige. Westreex wil nu in een eerste fase zichzelf promoten via aanwezigheid op onder meer voedingsbeurzen waarop bestaande en potentieel nieuwe klanten uitgenodigd worden.

De deelnemende bedrijven hopen via Westreex hun omzet danig aan te dikken. Voor de klanten staat het gemak voorop. Alles kan besteld worden met één muisklik en snel (binnen de 24 uur)  geleverd worden. De klanten van Westreex zijn louter professionele klanten, uit de detailhandel en horeca.

(KC)