Wevelgem Airport trekt meer en meer zakenvluchten aan

IMG_6982De luchthaven van Kortrijk-Wevelgem blijft erg in trek voor zakenvluchten. Dit jaar stijgt dat aantal boven de 4.000 uit. In 2014 was er sprake van 3.833 zakenvluchten. De stijging zal eind dit jaar rond de zeven procent schommelen. Ook het aantal gewone reizigers zit in de lift: van minder dan 10.000 (9.668) in 2014 tot ruim boven dat cijfer in 2015.

De luchthaven kondigt ook een ingrijpend investeringsplan van 10 miljoen euro aan aan om de infrastructuur te verbeteren. Er komt een nieuwe taxibaan en een nieuwe parkingmodus voor de vliegtuigen. De aandeelhouders (de POM, de Vlaamse overheid en Leiedal) hebben daartoe beslist.

In het voorjaar van 2017 komt er ook satelietnavigatie zodat vliegtuigen in alle omstandigheden kunnen landen en opstijgen. Die technologie wordt mee door Europa gefinancierd. Als het zicht minder is dan 170 meter in de hoogte of 1.500 meter in de verte, kan er nu niet geland worden en moeten vliegtuigen uitwijken. De luchthavenautoriteiten worstelen nog met buurtbewoners die zich storen aan de geluidshinder die het vliegverkeer met zich meebrengt. (KC)