WEVELGEM – Power Oil kreeg vanwege het energiemerk Castrol de onderscheiding ‘Castrol Ambassador’ toegekend voor de retailsector in de Benelux. Het is de erkenning voor het vakmanschap van het Wevelgemse familiebedrijf dat onder leiding staat van Delphine en Emmanuel Dewulf.

Power staat niet alleen synoniem voor een wel bekend benzinemerk, met een netwerk aan benzinestations gespreid over West- en Oost-Vlaanderen, en met ook ankerpunten in Wallonië. Het bedrijf met standplaats Wevelgem is al van bij zijn oprichting (1936) ook een verdeler van smeermiddelen over het hele land. Die traditie is tot op vandaag overeind gebleven. Power begon in 2011 met de verdeling van Castrol-producten. Om onder meer Castrol van dienst te zijn, werd in Wevelgem zelfs geïnvesteerd in een logistieke opslag- en verdeelplaats van 4.500 vierkante meter groot, wat de efficiëntie in de distributie danig ten goede is gekomen. In totaal kunnen er 680.000 liter smeermiddelen worden gestockeerd.

Bij Castrol is de dynamiek en de klantvriendelijkheid van de familie Dewulf alvast niet ongemerkt gebleven, en dat heeft geleid naar de onderscheiding die nu werd toegekend. Castrol heeft wereldwijd zo’n 80 partners de titel van ‘Ambassador’ toegekend. Power verdeelt Castrol in alle supermarkten en autoshops in de Benelux. Ook de online verkoop gebeurt via Wevelgem.