Wevelgem

Het energiebedrijf Power Oil en de familie Dewulf zijn in diepe rouw gedompeld. Totaal onverwacht, na een nochtans geslaagde rugoperatie,  bezweek Arnold Dewulf aan een hartfalen in het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge. Hij werd 76 jaar. Arnold Dewulf was een ondernemer pur sang, familieman par excellence en de eenvoud zelve. 

Arnold Dewulf was een van de absolute boegbeelden van het Wevelgemse en zelfs het West-Vlaamse bedrijfsleven. Hij gaf op zijn eigenste aimabele manier en altijd opnieuw in alle bescheidenheid een boost aan het familiebedrijf dat door zijn vader Daniël Dewulf was opgericht als een handel in olieproducten. Onder impuls van Arnold Dewulf werd het in West-Vlaanderen alom bekende merk Power in de markt gezet en uitgebouwd tot een West-Vlaams succesverhaal in de energie distributie.

Power stond en staat nog steeds voor een uitgebreid distributie netwerk van benzine- en servicestations verspreid over het hele land, maar met het accent op West- en Oost-Vlaanderen. Arnold Dewulf wilde vooral een onafhankelijke koers varen, los van de multinationals, en hij slaagde als een volleerd entrepreneur ook in zijn opdracht en in wat zijn levenswerk zou worden. Vandaag zetten dochter Delphine en zoon Emmanuel in de derde generatie de zaken verder, nadat zoon Xavier negen jaar terug uitstapte.

Ideale en graag geziene leermeester

Onder impuls van Arnold Dewulf realiseerde het West-Vlaamse benzinemerk Power in de jaren negentig de grote sprong voorwaarts, onder meer door vroegere BP-stations te integreren en ze in een nieuw groen-wit kleedje te steken. Via de sport (basketbal) kreeg de naam Power grote bekendheid bij het grote publiek. Vandaag telt Power meer dan honderd stations en heeft het een samenwerking met Lukoil, Gabriëls en Group Bruno. In een zeldzaam interview (2010) getuigde Delphine Dewulf dat ze alles van haar vader had geleerd. Van marketing over commerce tot gezond verstand. In 2008 verdween hij van de voorgrond in zijn eigen bedrijf. De uitvaart van de door iedereen graag geziene en liefst in de schaduw opererende Arnold Dewulf vindt zaterdag plaats in Wevelgem. De redactie biedt de familie haar diepste medeleven aan.