Wever & Ducré laat licht schijnen op Evolis

IMG_6874

 

Voor de derde maal op drie maanden tijd kan het Kortrijkse industriepark Evolis een nieuwe investeerder aankondigen. Dit maal heeft Wever & Ducré toegezegd om zich langs de E17 te vestigen op een terrein van 1,6 hectare waarvan 5.000 vierkante meter wordt ingenomen voor kantoren, productie

en logistiek. Aan de komst van Wever & Ducré hangt volgens zaakvoerders Johan De Smedt en Nathalie Lagae een prijskaartje van 6 tot 8 miljoen euro. De huidige sites in Roeselare en in Aalst worden verlaten ten voordele van één nieuwe site, die de deuren moet openen in 2017. Het gaat om een bewuste keuze, en kadert onder meer in het concept “Designregio Kortrijk”. Ook de aanwezigheid van de designbeurs Interieur was doorslaggevend.

Wever & Ducré werd in 1985 opgericht in Roeselare-Beveren. De verlichtingsspecialist maakt sinds 2011 deel uit van de Oostenrijkse multinational XAL, dat de West-Vlaamse firma wel als een competentiecentrum voor LED-verlichting is blijven beschouwen. Leiedal benadrukt dat de komst van Wever & Ducré past in het plaatje en de filosofie van Evolis. De intercommunale opteerde van bij de start voor innovatieve en internationale bedrijven met een grote toegevoegde waarde. Pittig detail: Evolis ligt “à cheval” tussen Kortrijk en Harelbeke en Wever & Ducré zal finaal met zijn vijftig medewerkers op Harelbeeks grondgebied landen. Leiedal heeft op Evolis nu ruim de helft van de 30 hectare grote zone kunnen verkopen. (KC)