HARELBEKE, WEVELGEM – De wielerklassiekers die de voorbije dagen door West-Vlaanderen trokken, zijn niet alleen een sportief festijn. In marge zijn het bij uitstek ook netwerkmomenten voor ondernemers uit de regio.   

Ondernemerschap heeft veel gezichten. Zowel de wielerklassieker E3 Harelbeke als Gent-Wevelgem worden mee aangestuurd en georganiseerd door West-Vlaamse ondernemers. Ze stuwen de organisatie mee vooruit, net zoals ze in hun eigen onderneming doen. In Harelbeke zijn zakenlui Guy Dedeyne (Dedeyne Construct) en Jo Quartier (installatiebedrijf Quartier) bezielers, naast andere ondernemers. Ook in Gent-Wevelgem wordt de hele organisatie gedragen door een groep ondernemers die zich verenigd hebben in het comité ‘Saint-Vélo’. Binnen Saint-Vélo zijn negen met elkaar bevriende ondernemers actief. Het zijn naast voorzitter Peter Geldof, Steven Malysse, Jan Missinne, Laurent Valcke, Robbert Desmet, Lode Langedock, Michael Dupont, Lieven Gheysens en Thibaut Lambrecht.

Typisch voor de koers is het netwerken in marge. Langs het hele parcours worden VIP-tenten opgetrokken of trekken VIP-bussen vol ondernemers het parcours op om de zwetende lijven van dichtbij aan het werk te zien. Tijdens de E3 Harelbeke werd voor het eerst ook een nieuwe formule uitgeprobeerd. Vier meesterkoks werden uitgenodigd om aan de aankomstlijn de VIP’s en ondernemers culinair te verwennen. Een primeur maar ook een geslaagd initiatief, mede dankzij de tafelkunstjes van Sergio Herman, Filip Claeys (De Jonkman), Maarten Bouckaert (Castor) en Gilles Joye (Marcus). Zelfs de gereputeerde Franse bank Crédit du Nord kwam met zijn Benelux-desk in Rijsel graag op het gebeuren af.