WIELSBEKE – Dat Wielsbeke een gemeente is waar het ondernemerschap goed gedijt, is een understatement. En het mag nog altijd meer zijn. Het gemeentebestuur en de intercommunale WVI hebben alweer een nieuwe bedrijvenzone aangesneden.

Met de start van de infrastructuurwerken gaven burgemeester Jan Stevens, schepen Rik Buyse en Geert Sanders (WVI) gisteren het startschot voor de aanleg van de bedrijven- en dienstenzone Lobeek. Langs de N382 in Wielsbeke ontwikkelt WVI in samenwerking met de gemeente 8 hectare extra ruimte om te ondernemen bestemd voor kantoren, diensten en op handel gerichte kleinschalige bedrijvigheid. De percelen zijn maximum 3000 m² groot met als troef de zichtlocaties langs de Expresweg (N382) voor de uitbouw van commerciële activiteiten.

De nieuwe bedrijven- en dienstenzone zal een geleidelijke overgang vormen tussen de zone voor grootschalige bedrijven ten zuiden van de N382 en de woonkern van Wielsbeke. Gelet op de nabijheid van de woonkern, krijgt het terrein een open en groen karakter. In combinatie met een kwalitatieve architectuur van de bedrijfsgebouwen, zal er zo een prettige werkomgeving ontstaan, die een aantrekkelijke toegangspoort tot de gemeente Wielsbeke vormt. 

Het volledige gebied wordt toegankelijk gemaakt via één centrale aansluiting op de Lobeekstraat. Het gedeelte van de Lobeekstraat tussen de Spaanderstraat en de Stationstraat wordt volledig heraangelegd, waarbij de toegangsweg naar de bedrijven- en dienstenzone voorrang krijgt op het verkeer uit de Lobeekstraat.

Allerlei activiteiten

Op het terrein is er ook ruimte voor ondersteunende faciliteiten en voorzieningen voor bedrijven en werknemers zoals bijvoorbeeld gemeenschappelijke vergaderaccommodaties, horeca, kinderopvang, enzovoort. Daarnaast worden bijkomend ook twee nieuwe kleinschalige handelszaken toegelaten.